Seiko

Wij Nederlanders kijken dikwijls met bewondering en enige verbazing naar de Japanners. Hét stereotype beeld van Japanners is dat van een gedisciplineerd, geordend volk dat met een waanzinnige precisie streeft naar perfectie. In stereotypen zit altijd een kern van waarheid. Een treffend voorbeeld hiervan is Seiko, waarin die typische Japanse waarden en eigenschappen worden gebundeld.

Seiko is altijd al ‘een merk van de tijd’ geweest en kent derhalve een mooie heritage. Seiko werd in 1881 opgericht en produceerde in 1893 zijn eerste klok. Dit deed het merk overigens onder de (volledige) naam Seikosha, die later werd veranderd in Seiko, zoals wij het merk kennen. Seikosha betekent vrij vertaald ‘huis van perfectie’ of ‘huis van excellent vakmanschap’. What’s in a name? Dit streven naar perfectie zit voor altijd verweven in het DNA van het Japanse horlogemerk.

Meer over Seiko

Seiko uurwerken zijn uitermate geschikte voor heren. Vrijwel ieder exemplaar van Seiko richt zich op de zelfverzekerde man met zowel een sportieve als zakelijke stijl. De passie in perfectie kan je terugvinden in het beroemde quartz mechanisme. De horloges zijn zeer stijlvol en zorgen voor een chique en stoer uiterlijk.

Dat is ook goed terug te zien bij bijvoorbeeld de Presage herenhorloge of de Sportura. Er horloges in veel verschillende kleuren en vormen. Siebel Juweliers heeft deze met zorg geselecteerd, zodat er voor elke smaak iets te vinden is.

Koop een Seiko horloge bij Watch2Day

Ook in de Seiko dameshorloges heeft Seiko veel tijd geïnvesteerd. De horloges voor dames bestaan voornamelijk uit quartz uurwerken. Zo bestaan er Seiko horloges in het goud, zilver of zijn ze er met een speciale horlogeband. bijvoorbeeld de Coutura of de Presage dameshorloge. De dames Seiko horloges staan voor klassiek, sportief en zakelijk. Deze zijn overigens ook perfect om casual te dragen. Wacht daarom niet langer en koop vandaag nog een Seiko horloge bij Watch2Day.